>ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

>
Malzemeler;

  • 1/2 kg. barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Kaynamış su
  • Tuz

Benim barbunyalarımı hep annem verir. O yüzden de benimkiler buzlukta hep haşlanmış olarak durur. Böylece yapacağım zaman hem pişirmesi hızlı olur, hem de her zaman yapılabilecek konumda olur. Size de tavsiyem buzlukta bu şekilde saklamanızdır. ( Fasülye ve bezelye için de aynı durum geçerli)

Yapılışı;

  • Soğanı yemeklik doğrayıp, yarım çay bardağı zeytinyağı ile tencereye koyun.
  • Kavururken içine bir miktar tuz attıktan sonra sırası ile doğranmış sivri biberleri, yıkanıp küp küp doğranmış havucu ve domatesi de ekleyin.
  • Domatesler iyice ezildikten sonra barbunyaları ekleyin.
  • Bir – iki kere karıştırdıktan sonra barbunyaların üstüne çıkacak kadar kaynamış suyu ilave edin.
  • Barbunyalar ve içindeki malzemeler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Üzerini maydanoz ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun…

Reklamlar
Bu yazı Zeytinyağlılar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s