>ET SOTE

>
Malzemeler;

  • Yarım kilo sotelik et (dana)
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan (doğranmamış)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı;

  • Tenceye sıvıyağı koyup yıkayıp süzdürdüğünüz eti koyun.
  • Üstüne rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
  • Et suyunu salıp pişmeye başlar.
  • Suyunu çekmeye başlayınca tadına bakıp pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmedi ise üzerine bir miktar kaynamış su ekleyerek orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Etler yumuşadığında tuzunu, karabiberini ve bolca kekiğini ekleyip karıştırın.

Afiyet olsun…

Reklamlar
Bu yazı Ana Yemekler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s