>ETLİ BİBER DOLMASI

>
Malzemeler;

  • 7-8 adet dolmalık biber (orta boy)
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 -5 dal maydanoz (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı;

  • Salça ve kaynamış su dışındaki tüm malzemeleri bir kabın içine koyup iyice yoğurun.
  • Dolmalık biberlerin içleri boşaltılıp güzelce yıkayın.
  • Yoğurduğunuz iç harcı çiğden dolmaların içine bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Doldururken çok fazla bastırmamaya dikkat edin. Çünkü pirinçler pişerken zaten şişeceği için, fazla doldurursanız biber dolmanızın içinden taşarlar.
  • Dolmaları tencereye yerleştirdikten sonra üstlerine dilimlenmiş domates ya da resimdeki gibi dolmaların kestiğiniz kapaklarını koyun.
  • Dolmaların yarısına gelecek şekilde salçalı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişirin.

Afiyet olsun…

Reklamlar
Bu yazı Ana Yemekler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s