>HAVUÇ SALATASI

>

Malzemeler;
  • 4 adet havuç
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 2 diş sarımsak ya da 3 dal taze sarımsak
  • Tuz
Yapılışı;

  • Havuçları rendeleyip bir iki damla yağ damlattığınız tavada diriliği gidene kadar kavurun.
  • Karıştırma kabına yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsağı (ya da ince ince doğranmış taze sarımsağı) ve tuzu ekleyip güzelce çırpın.
  • Kavrulmuş havuçları ve dövülmüş cevizleri karışıma ekleyip karıştırın. Yoğurdun, mayonezin ve cevizin miktarını zevkinize göre tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.
  • Servis tabağına alıp ceviz ya da yukarıdaki gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…
Reklamlar
Bu yazı Salatalar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s