>LİMONLU REVANİ

>

Bir zamanlar yemek kursuna gitmiştim. Olayı temelden öğrenmek için. İşte bu tarifim de kurstaki sevgili hocam Gülhan Kara’dan… Lezzeti garanti bir tarif yani:)

Malzemeler;

  • 3 adet ortaboy yumurta (jumbo olursa 2 adet)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ (ayçiçeği ya da mısır özü de olur)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu ( 1 portakalın rendelenmiş kabuğu da olur )

Şerbet için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 limonun suyu

Yapılışı;

  • Çırpma kabına yumurtaları kırıp toz şeker ile beraber çırpın.
  • Sırası ile önce sıvı yağ, sonra yoğurt, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Limon kabuğu ve vanilyayı da ilave edip 2-3 dakika daha çırpın. Çırparken havuçlu tarçınlı cevizli kek tarifinde de yazdığım gibi hep aynı yöne doğru çırpmaya dikkat edin.
  • Karışımınızı, pişireceğiniz yağlanmış kabınıza boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
  • Bu arada bir yandan da şerbet için su ve şekeri bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  • Şerbetinize 3-4 damla limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
    Fırından çıkardığınız revaniye şerbetinizi dökmeden önce, hamur ılınmış olmalı. Çatalı revaninin birkaç yerine batırdıktan sonra şerbetinizi gezdirerek dökün.
  • Soğuyunca dilimleyip üstünü hindistan cevizi ya da toz antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun…

Reklamlar
Bu yazı Tatlılar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s