>LİMONLU İRMİK TATLISI

>

Çok hafif ve çok lezzetli… Fazla söze gerek yok:)

Malzemeler;
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı toz şeker (biraz tatlı olsun isterseniz 2,5-3 su bardağı da koyabilirsiniz)
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Süslemek için;

  • Tarçın

Yapılışı;
  • Su, süt, şeker, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
  • Azar azar irmiği ilave ederek karıştırın.
  • Muhallebi kıvamını alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Koyulaştığında dökeceğiniz kalıbınız ya da kabınızın içini su ile iyice ıslatın.
  • Tatlıyı kalıbınıza dökün ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra kalıbınızdan çıkarıp tarçın ile ya da dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Sofra dergisine teşekkürler:)

Afiyet olsun…
Reklamlar
Bu yazı Tatlılar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s