>RENKLİ PEYNİR TOPLARI

>

Çok lezzetli ve çok hafif olur bu peynir topları ve masaya da hep bir renk verir. Genelde dekor olsun diye mönüye kattığım sanılır ama tadına bakıldığında gerçekten çok lezzetli olduğu farkedilir. Tavsiye ederim:)
Malzemeler;
  • 200 gr. beyaz peynir
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 2 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
Üstünü kaplamak için;
  • Rendelenmiş havuç
  • Pul biber
  • Çörek otu
  • İnce doğranmış dereotu ya da maydanoz
Yapılışı;
  • Yoğurma kabına beyaz peyniri iyice rendeleyip içine portakal kabuğu rendesi ve dövülmüş cevizi ekleyip yoğurun.
  • 15 – 20 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
  • Yuvarladığınız topları, ayrı ayrı kaplara hazırladığınız rendelenmiş havuca, pul bibere, çörek otuna, ince doğranmış dereotuna ya da maydanoza bulayarak servis yapın.
  • Topları hazırladıktan üstlerini kaplamak konusunda aslında istediğiniz renklendirmeleri yapabilirsiniz. Az önce saydıklarım dışında kavrulmuş susama, hindistan cevizine ya da file fındığa da bulayabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Reklamlar
Bu yazı Mezeler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s