>AYVA ŞEKERİ

> Uzun zamadır çok fazla tarifim birikmişti. Bugün 3 yeni tarif birden yazıyorum size:)

Şu anda okuyacağınız “Ayva Şekeri” o kadar lezzetli ve hafif ki, mutlaka demenizi öneririm. Tadına ilk baktığınızda diyeceksiniz ki Tümay haklıymış:)

Malzemeler;

  • 1 kg. ayva
  • 6 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi

Yapılışı;

  • Ayvaları kabukları ile dörde bölüp çekirdeklerini çıkarıp bir kenara bırakın.
  • Ayvaları küçük küçük küpler halinde doğrayın.
  • Doğradığınız ayvaları yarım su bardağı su ve 3 su bardağı toz şeker ile beraber bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
  • Önceden ayırdığınız ayva çekirdeklerini temiz bir tülbent ile bağlayıp tencerenin içine atın. (Çekirdekler akışkanlık ve yoğunluk katıyor)
  • Haşlanan ayvaları ya süzgeçten geçirin ya da bir blendırla ezip püre haline getirin.
  • Bu arada tülbenti çıkartın.
  • Püre haline getirdiğiniz ayvalara kalan 3 su bardağı toz şekeri de ilave edip koyulaşana kadar kaynatın.
  • Karışımı tepsiye döküp istediğiniz şeker şeklini verin.
  • Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun…

Reklamlar
Bu yazı Tatlılar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to >AYVA ŞEKERİ

  1. >Güzel fikir denemek lazım tarifi alacam:)Eline sağlık iyi bayramlar canım…

  2. Betül KÖROĞLU dedi ki:

    >çok güzel bişey bu tümaycım deniycem ellerine sağlık..sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s