>ISPANAK

>

Malzemeler;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 125 gram yemeklik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Yapılışı;

  • Yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağı koyduğunuz tencerede saydamlaşana kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyip rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyin.
  • Yıkayıp irice doğranmış ıspanakları da tencereye ilave edin.
  • Üstüne pirinci ve sarımsağı ekleyin. (Sarımsak ot kokusunu engelliyor. Pirinçleri önceden haşlamaya gerek yok.)
  • Kendi verdiği su ile pişirin. Eğer su yetmezse yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Pişmeye yakın tuzunu ilave edin.
Afiyet olsun…
Reklamlar
Bu yazı Ana Yemekler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

3 Responses to >ISPANAK

  1. >Tümaycığım eline sağlık.Ben zeytinyağlısını daha çok yapıyorum.Sevgiler…

  2. Tümay dedi ki:

    >Saol Minecim. Ispanağın her türlüsüne varım:)Yemekte, zeytinyağlı da, börekte her yerde:)Seniz de eline sağlık. Sevgiler…

  3. >Tümaycım hımm nefis olmuş valla ben çok severim ıspanağı çok şükür kızım da öyle bazen akşamları durur anne bana ıspanak yap bir bakarsın ertesi akşam gene ister hep versem yiyecek yavrum ee bol vitamin deposu :))

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s