>ETLİ TAZE FASÜLYE

>
Malzemeler;

  • 250 gr. kuşbaşı et (dana)
  • Yarım kilo taze fasülye
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı salça (domates de olur biber de)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak (Her yemeğimin vazgeçilmezi 🙂 )
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı;

  • Eti yıkayıp sıvıyağ konmuş tencenin en altına dizin.
  • Sırasıyla üstüne yemeklik doğranmış soğanı yayın.
  • Fasülyeleri de verev şekilde kestikten sonra soğanların üstüne koyun.
  • En üstüne de salçayı, rendelenmiş domatesleri ve sarımsakları ekleyip tuzunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kendi suyunda pişirmeye başlayın.
  • Kendi suyu yeterli gelmez ve pişmez ise 1 çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Fasülyeler yumuşadıktan sonra yemeğiniz pişmiş demektir.

Afiyet olsun…

Reklamlar
Bu yazı Ana Yemekler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s