>KABAK DOLMASI

>
Malzemeler;

  • 1 kg. kabak
  • 400 gr. kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2-3 adet domates (Üstü için)
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (1 yemek kaşığı salça pişirirken kullanılacak)
  • Yarım demet dereotu (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kaynamış su (Pişirirken kullanmak için)

Yapılışı;

  • Kabakları yıkayıp baş ve son kısımlarını kesin ve kabak soyacağı ile dışını iyice temizleyin.
  • İstediğiniz boyutlarda doğrayıp içlerini oyun ve yıkayın.
  • Bir kabın içine domates dışındaki tüm malzemeleri koyup iyice yoğurun. (Domates salçasını sadece 1 yemek kaşığı koyun)
  • Bir tatlı kaşığı yardımı ile dolmaların içlerini doldurun. Doldururken malzemenin alttan çıkmaması için dikkat edin.
  • Tencereye dizdikten sonra, bir bardak kaynamış suyun içine 1 yemek kaşığı domates salçasını koyup eritin.
  • Salçalı karışımı tencereye koyup üstüne kabakların yarısına gelecek kadar bir miktar daha kaynar su ilave edin.
  • İsterseniz üzerine bir miktar daha ince doğranmış dereotu da serpebilirsiniz.

  • Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun…

Reklamlar
Bu yazı Ana Yemekler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

2 Responses to >KABAK DOLMASI

  1. umutluhayat dedi ki:

    >bayılırım harika olmuş canım ellerine sağlık olsun.sevgiler

  2. >yanınada yoğurt işte süper bir ikili:))))ellerine sağlık canım

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s