>ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

>


Pirinç pilavını çok severim. Aslında bulgur pilavı daha faydalı ama yine de pirinç pilavını tabak tabak yerim:)

Malzemeler;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su (Daha önce bulgur pilavının tarifini verirken de ölçümün 1’e 1,5 olduğunu söylemiştim. Ayrıca burada et suyu ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
  • 2-3 çorba kaşığı arpa ya da çiçek şehriye
  • 1 çorba kaşığı tereyağı ve ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı;
  • Pirincinizi üstüne çıkacak kadar su dolu bir kabın içinde 25-30 dakika bekletin.
  • Suyunu süzüp birkaç kez daha, akan suyu şeffaflaşana kadar iyice yıkayın.
  • Pilav tenceresine tereyağı ve ayçiçek yağınızı koyun.
  • Yağınız eridikten sonra şehriyeyi ilave edip rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun.
  • Pirinci ilave edip birkaç kez çevirerek 1 dakika kadar kavurun.
  • Bu esnada bir tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı kadar karabiber ilave edin.
  • Üzerine suyunuzu ekleyin ve ağır ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
  • Suyunu çekip çekmediğini kontrol etmek için sakın tencerenin kapağını açmayın. Ateşten hafif kaldırıp tencerenizi iki yana sallayın. Böylece görebilirsiniz.
  • Pilavınız suyunu çekince ocağı kapatıp tencerenin ağzına bir kağıt havlu kapatıp kapağını örtün ve 10 dakika demlemeye bırakın.
  • Servisten önce tahta kaşıkla harmanlayın.

NOT: Pilavı harmanlarken tencerenin kapağını açtığınızda, kapağı pilavın üzerinde tutun. Buharlaşan su tekrar pilavınıza damlamalı çünkü su ölçünüzün için de var bu damlalar:)

Afiyet olsun…
Reklamlar
Bu yazı Pilavlar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

3 Responses to >ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

  1. SERAP dedi ki:

    >Tümaycim bana biraktigin yorum icin tesekkür ederim…Börek gercektende sadece milföyle yapildi…Yasadigim yerde güzel yufka bulamayinca milföy kurtaricim oluyor…Gercibörek türü seyleride pek yapmiyor ve yemiyorum ama yine milföy bana kullanim acisindan cok kolay geliyor…Saniyorum sende icinde yagi nedeni ile yemiyorsun…Haklisinda..Ayrica pilavin sunumu cok hos olmus….Dediklerinde dogru bulgur pilavi daha saglikli ama arkadasim pirincin yerinide tutmuyorki….Ben hergün yesem bikmam…Iste bu sebebtende börek yemiyorum….Srif pilavi fazla götüreyim diye….Sevgiler

  2. >Tümaycığım benimde tariflerimin arasında var yıldız şehriye ile yapınca çok ta şık oluyor.Eline sağlık Tane tane olmuş sevgiler.

  3. umutluhayat dedi ki:

    >tümaycım pilavı çok severim asla hayır diyemem.ellerine sağlık.güzel bir sunum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s