>PATLICANLI PİLAV

>

Uzun zamandır denemek istediğim bir pilavdı ama bu kadar lezzetli olacağını baştan bilseydim kesinlikle çok daha önce yapardım! Zaten beni tanıyanlar bilir ki bir patlıcan aşığıyım:) Bu tarifi de Gülhan Kara Hocamın kitabında okumuştum ve sürekli yapayım diyordum. O yüzden çok fazla uzatmadan hemen tarife geçmek istiyorum:)

Malzemeler;
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı;
  • Öncelikle pirincinizi ıslatıp ılık suda yarım saat kadar bekletin.
  • Patlıcanları alacalı soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayıp tuzlu suya koyun ve 10 dakika kadar bekletin. (Acısını almak için).
  • Domatesleri de minik küpler halinde doğrayın.
  • Patlıcanların suyunu süzüp iyice durulayın ve kurulayın.
  • Zeytinyağını koyduğunuz tencereye patlıcanlarınızı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
  • Üstüne doğranmış domatesi, salçayı ve suyunu süzdüğünüz pirincinizi ilave edip karıştırın.
  • Tuzunu, karabiberini ilave edip sıcak suyunu ekleyin. Daha önce pilav tarifi verirken ölçümü belirtmiştim.
  • Suyunu çekene kadar pişirin.
  • Piştikten sonra tencereyi ocaktan alıp ağzını kağıt havluyla kapatıp 15 dakika kadar demlemeye bırakın.
  • Servis yapmadan önce tahta kaşıkla havalandırın.

Afiyet olsun…
Reklamlar
Bu yazı Pilavlar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

10 Responses to >PATLICANLI PİLAV

  1. Yildiz dedi ki:

    >Tümaycım iyikide yapmışsın nefis görünüyor ellerine sağlık ben de yapmak istiyorum ama bir türlü sıra gelmiyor :))Afiyetler olsun.Sevgiler…….

  2. çeşnici Handan dedi ki:

    >Tümaycığım, bu pilavı deneneceklerde hemen üst sıralara aldım. Harika olmuş. Ellerine sağlık.

  3. Saglıklımutfak dedi ki:

    >Bende severim eline sağlık canım .

  4. >ımmm Tümay bu nasıl bir pilavdır harıka görunuyor canım elelrıne sağlık.çokta severim.sevgiler:)

  5. umutluhayat dedi ki:

    >tümaycım enfes görünüyor.aslında bende patlıcan aşığıydım taki patlıcanın bana alerji yaptığını öğrenene kadar.sevgilerimle

  6. >canım ellerine sağlık. bende çok duydum pilavı ama bende denemeye cesaret edemedim. ama ilk gelen misafirleirme dneyeceğim.

  7. mine dedi ki:

    >patlıcanlı pilavı ben de geçenlerde ilk defa yaptım ve resmen bayıldık , afiyet olsun

  8. >patlıcanlı pilavı çok seviyorum görünce hemen yapasım geldi:)))ellerine sağlık tümaycımsevgiler

  9. aksungur46 dedi ki:

    >tümaycığım en sevdiğim pilav patlıcanlı pilavdır.bende patlıcanlar hamur gibi oluyor.işin püfü nedir canım,sevgilerimi yolladım.bebiş ne alemde

  10. Tümay dedi ki:

    >Ablacım merhaba:) Walla çok püf noktası mıdır bilmiyorum ama önden tuzlu suda bekletiyorum ve sanki şehriyeli pilav gibi kavuruyorum rengi değişene kadar.:) Bebiş iyi. haftaya 4 ay olacak:) Gösterirse cinsiyetini de öğrenicez:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s