>KABAK GRATEN

>

Herkese kocamaann merhaba:) Yine kısa bir aradan sonra burdayım. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi maalesef bu akşam halsizlikleri beni bayağı performanssız bırakıyor:) Umarım en kısa sürede eski gücüme kavuşacağım:) Geçen akşam yaptığım, aslında ismi çok komplike gibi görünsede aksine çok pratik bir yemek tarifi vermek istiyorum. Kabak graten. Ben beşamel sosunu ağır olmaması için az koyuyorum. Ama damak tadınıza göre bolca da kullanabilirsiniz tabii ki. Herkese iyi bir haftasonu diliyorum ve hemen tarifime geçiyorum:)

Malzemeler;

  • 2 adet orta boy kabak
  • 300 gram yemeklik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvıyağ (Ben yemeklerimde uzun yıllardır riviera zeytinyağı kullanıyorum. Tavsiye ederim.)
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel Sos için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • Süt (Kıvamını alıncaya kadar yaklaşık 2-2,5 su bardağı alıyor)

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı;

  • Öncelikle kabakları yıkayıp kabak temizleyici ile temizleyip ikiye ayırın.
  • Elde ettiğiniz 4 yarım kabağın her birinin ortasını sandal gibi oyup genişçe bir tencereye dizin.
  • Üstlerine kadar gelecek şekilde su doldurup ocağa alın ve yumuşayana kadar pişirin. Çok fazla pişirip parçalanmamasına dikkat edin.
  • Bu arada kıymayı pişireceğiniz tavaya yağınızı koyup yemeklik doğradığınız soğanınızı saydamlaşıncaya kadar kavurun.
  • Üzerine kıymayı ekleyip suyunu salana kadar kavurmaya devam edin.
  • Küçük doğranmış maydanozlarınızı, salçalarınızı, tuz ve karabiberinizi de ilave ettikten sonra iyice pişmesini bekleyin. Ocaktan alın.
  • Diğer tarafta pişirdiğiniz kabakları sıcak sudan çıkarıp kırmadan hafif soğuk sudan geçirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize dizin.
  • Beşamel sosunuz için margarininizi ufak bir tencereye koyup eritin.
  • Üzerine unu ilave edip unun kokusu gidene kadar kavurun.
  • Un ile yağ iyice özdeşleşip kokusu gittikten sonra yavaş yavaş sütünüzü ekleyin ama hızla karıştırın.
  • Sos kıvamını alana kadar süt eklemeye ve hızlıca karıştırmaya devam edin. Tüm bu işlemleri çok fazla harlı olmayan orta ateşte yapın.
  • Tepsiye dizdiğiniz kabakların üstüne önce kıymalı iç harcınızı, üstüne bir tatlı kaşığı yardımı ile beşamel sosunuzu ekleyin.
  • En üstüne de rendelenmiş kaşar peynirlerinizi serpin.

  • 175 derece fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirin. Zaten tüm malzemeniz pişmiş olduğu için sadece kaşarlar eriyip üstleri kızarana kadar pişirmeniz yeterli.

Afiyet olsun…

Reklamlar
Bu yazı Ana Yemekler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

12 Responses to >KABAK GRATEN

  1. benhurum dedi ki:

    >Canımmmm ne kadar da enfes iç açıcı bir görüntü bu böyle valla ben çook lezzetli olduğunda eminim fakat bu leziz manzara bozulmasın diye yemiyeceğim;) ellerine sağlık tatlımm, tırtılıma ve sana afiyet şekerler olsun;)

  2. Saglıklımutfak dedi ki:

    >bUNU BENDE ÇOK YAPARIM. HATTA YAYIN BEKLEYEN BİR TARİF VAR:) SEVGİLER CANIM

  3. bademcicegi.com dedi ki:

    >tümaycıgım canım merhabalar 🙂 güzel yorumların için cok tşk ediyorum. ziyaretin beni cok mutlu etti:) birde mail adresini rica etsem bana yazarmısın sayfanda bulamadım. öpüyorummm:)

  4. çeşnici Handan dedi ki:

    >Tümaycığım, sunum harika çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

  5. >Canım hem pratik hemde sağlıklı olmuş canım…Ellerine sağlıksevgiler

  6. Zeynep dedi ki:

    >doğumdan sonra daha çok yorulacaksın şekercim:)))ama tatlı yorgunluklar:))))kabak graten nefiss görünüyorellerine kollarına sağlık canımmmmöpüyorummm

  7. İnci Yemek dedi ki:

    >Tümaycım çok nefis olmuş kesinlikle denemeliyim ellerine sağlık tatlım:)şimdiye kadar denememiştim,tarifi aldım sevgilerimi bırakıyorum çok öptüm canım..

  8. >harıka görunuyor.ellerıne sağlık canım.Tümay'cığım etkinliğe bekliyorum.özledım bu vesileyle görüşmüş oluruz canım sevgiler çok öpüyorum.

  9. >Arkadaşlar çay sohbetleri adı altında yeni bir buluşma düzenliyoruz.Sevgili Hayal Demirkol’un sahibi olduğu , samimi bir ortamda sıcak sohbetlerin yapıldığı ve lezzetlerin tadıldığı Mia Caramella Café Shop’ta27 Haziran 2010 Pazar günü saat 14.00’da süprizlerimizle birlikte etkinliğimiz gerçekleşecektir.Adınızı ,soyadınızı, blog adresinizi ve telefon numaranızı en geç 24 Haziran 2010 Perşembe gününe kadar caysohbetlerim@gmail.com adresine göndermenizi rica ediyoruz.Katılım ücreti : 20 TL’dir . Ayrıca etkinlik sonunda piyango düzenlenecektir. Piyangoya, yanınızda getireceğiniz küçük bir hediyeyle katılımlarınızı bekliyoruz.Bilgi için :Tülin-sihirlitatlar ( http://www.sihirlitatlar.blogspot.com/ )Çiğdem (http://www.yemekdukkani.blogspot.com/)duyuruyu kopyalayarak blogunuzda yayınlayabilirsiniz. ADRESMia Caramella Café Shop Halk Dershanesi Sokak, (Kaymakamlık Karşısı), No:5/1Doğancılar/Üsküdar / İstanbulTelefon: 0216 492 02 12

  10. derya dedi ki:

    >Tümaycığım merhaba canım sayfanı yeni keşfettim.Baktım tüm dostlar burada ellerine sağlık kabak graten harika bende çok sık yaparım görüşmek üzere sevgiler…

  11. >Bu nasıl bir görüntü allah aşkınaa

  12. pınar gencal dedi ki:

    >taze diye bol bol olduğum kabakları ne yapıcam diye kara kara düşünüyordumki bu tarifi gördüm..teşekkür ederim:))

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s