>KOLAY TÜRLÜ (ETSİZ)

>

Bu aralar sulu yemeklere ağırlık vereceğimi belirtmiştim. Dün akşamda evdeki sebzelerden kendimce bir türlü yaptım. Aslında siz içine taze fasülye ve kabak da ekleyebilirsiniz. Ben türlüyü genelde etsiz yaparım. Hele de şu zamanlar pek ette yiyemediğim için benim türlüm etsiz oldu:) Malum akşam halsizliklerimden dolayı yemeğimi düdüklü tencerede hatta Tefal Nutricook da pişirdim. Kesinlikle tavsiye ederim. Basınçlı ortam 6 dakika, buharda da 6 dakika pişirdi. Ve sebzeler vitamin değerlerini de kaybetmeden pişmiş oldu. Ama düdüklü tenceresi olmayanlar da normal tencerede de patatesler yumuşayana kadar pişirebilirler.

Malzemeler;

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet sivri biber (benimkiler biraz acıydı ama daha lezzetli oldu)
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber


Yapılışı;

  • Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin.
  • Bu arada yemeklik doğradığınız soğanı yağınızı koyduğunuz tencerede saydamlaşana kadar kavurun.
  • Ufak ufak doğranmış biberleri ilave edip bir kaç kere karıştırın.
  • Salçalarınızı ekleyin.
  • Kabukları soyulmuş ve iri küpler halinde doğranmış domateslerinizi ilave edin.
  • Bir kaç kere karıştırdıktan sonra yine küp küp doğranmış patatesleri ve birkaç kere sudan geçirilip iyice sıkıp kuruladığınız patlıcanları ekleyin.
  • Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra suyunuzu ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. (Düdüklü tencere ise gerekli zamanını ayarlayın ve bekleyin)
  • Suyunuz yetmez ise yarım çay bardağı sıcak su daha ilave edin ve pişirmeye devam edin.

Afiyet olsun…

Reklamlar
Bu yazı Ana Yemekler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

8 Responses to >KOLAY TÜRLÜ (ETSİZ)

  1. derya dedi ki:

    >Canım ellerine sağlık bende etsiz severim sevgiler…

  2. Yildiz dedi ki:

    >Ellerine sağlık canımyaz günlerind etsiz olması daha iyi hafif olur.Sevgiler.Kansızlığının nedeni belli oldu mu canım ?

  3. Saglıklımutfak dedi ki:

    >Tümaycım. Güveçte yapmadığım sürece bende etsiz yaparım . çok severim Eline sağlık gerçekten muhteşem. sevgiler

  4. çeşnici Handan dedi ki:

    >Ne güzel tam yaz için hafif ve çok güzel bir yemek olmuş. Tümaycığım, ellerine sağlık.

  5. umutluhayat dedi ki:

    >ellerine sağlık canım .çok güzel olmuş

  6. hobibox dedi ki:

    >Selamlar canım, ben namı diğer "hobicell" Bundan sonra;http://hobibox.blogspot.com/Adlı blogumdan sizlere seslenicem. Googleın bitmek bilmez sorunları yüzünden, siteme ulaşılamıyordu. Bu yüzden çareyi taşınmakta buldum. Umarım yeni evimde beni yanlız bırakmaz, yorum ve ziyaretlerinizi esirgemezsiniz. Şimdiden teşekkür ediyor, kocaman sevgilerimi bırakıyorum. hobibox (Afet Ergü)

  7. >tümaycım merak etmişsin teşekkür ederim.Annem ameliyat oldu gögüsününbiri alındı o nedenle yoktum canım canım yazmak istemedi

  8. İnci Yemek dedi ki:

    >Tümaycım çok severiz etsiz türlüyü hatırlattığın çok iyi oldu:)ellerine sağlık canım,sunum nefis görünüyor.çok öpüyorum..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s