>KARNIYARIK

>

Herkese merhaba ve iyi haftalaarrr:) Yine çoook sıcak bir haftaya başladık. Hava güya kapalı gibi ama çok boğucu. Aman bol su diyorum. Bu aralar çok tarifim birikti yayınlamam gereken ama ne işlerden fırsat bulabiliyorum ne de sıcaktan halim oluyor. O yüzden de ağır aksak da olsa arada bende varııımmm demek için tariflerimi yayınlamaya çalışıyorum:) Bir patlıcan delisi olarak uzun zamandır yapmak istediğim bu yemeği geçenlerde yaptım ve yanında buzlu güzel bir cacıkla beraber yedik:) Umarım beğenirsiniz…


Malzemeler;

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 250 gram yağsız yemeklik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3adet rendelenmiş domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • Ayçiçek yağı (patlıcanları kızartmak için)
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı;

  • Patlıcanları alacağı doğrayıp yarım saat kadar tuzlu suda, acısı çıkması için bekletin.
  • Bu arada soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağınızı koydunuz tavada saydamlaşana kadar kavurun.
  • Sarımsağı dilimleyip ekleyin.
  • Kıymayı ilave edip iyice kavurun.
  • Rendelenmiş domatesleri, küçük küçük doğranmış maydanozları, tuz ve karabiberi de ekleyip pişirin.
  • Kıymanız piştikten sonra 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çektirin ve ılımaya bırakın.
  • Bol su ile yıkayıp duruladığınız patlıcanların bir yüzünü, başlarından 2 cm boşluk kalacak şekilde boylamasına kesin.
  • Patlıcanları kızgın yağda kızartın ve havlu kağıt üzerine alıp yağını süzdürün.
  • Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine dizip, ortadan kestiğiniz yarıkları iyice açın ve içlerine kıymalı harcınızdan doldurun.
  • İsterseniz üstüne bir dilim sivri biber de koyabilirsiniz.
  • Domates salçası ile bir miktar sıcak suyu karıştırıp fırın tepsinize dökün ve 180 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun…

Reklamlar
Bu yazı Ana Yemekler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

7 Responses to >KARNIYARIK

  1. Saglıklımutfak dedi ki:

    >Tümaycım seni gördüğüme çok sevindim . hiç de toparlak olmamışsın gayet formundasın kızımız seni dahada güzelleştirmiş:) Karnıyarık süper gözüküyor. eline sağlık canım. sevgiler

  2. >bayılırım karnıyarığa, ellerine sağlık

  3. hobibox dedi ki:

    >Bana patlıcan olsun hergün olsun, nefis görünüyor, emeğine sağlık canım.

  4. umutluhayat dedi ki:

    >canım harika bir yemekolmuş.ellerine sağlık

  5. >Tümaycım ellerine sağlık harika görünüyor.Bende seninle tanıştığıma çok sevindim ,resmen gözlerinden ışık fışkırıyor harikasın.İnşallah tekrar görüşürüz

  6. lezzet sarayı dedi ki:

    >ellerine sağlık çok severim helede buzzz gibi cacıkla hmmm hmmm….

  7. >Tümay'ımm güzel anne :)bu lezzet hıc begenılmez mı?harıka görunuyor.elerıne sağlık.yanında cacık demek:)süper..senı görmek güzeldı cnım en kısa zamanda görüşmek umuduyla sevgiler çok öpüyorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s