>PATLICAN İÇİNDE ET SOTE

>

Bu aralar gerçekten patlıcandan gidiyoruz:) Ama demiştim çok seviyorum diye:) Bu da aslında birçok yemek kitabından, dergiden görüpte aklımda kalmış, biraz da kendime göre de uyarladığım bir tarif. Ama yemesi çok çok lezzetli, yapması çok çok keyifli. Şimdiden herkese iyi cumalar, iyi haftasonlarıııı…

Malzemeler;

  • 4 adet kemer patlıcan
  • Yarım kilo sotelik et
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan (bütün olarak kullanılacak)
  • 1 su bardağından biraz az sıcak su
  • Kaşar peyniri dilimleri
  • 2-3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • Kızartmak için yağ
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı;

  • Öncelikle patlıcanların acısını almak için hepsini 3-4 parmak genişliğinde kesip dolma gibi içlerini oyun ve tuzlu suda 10-15 dakika kadar bekletin.
  • Et soteyi hazırlamak için düdüklü tencereye önce zeytinyağını koyup eti ekleyin.
  • Birkaç kere karıştırdıktan sonra kalan tüm malzemeyi (soyulup doğranmış domatesleri, doğranmış sivribiberleri, salçaları, bütün soğanı, kekik, tuz ve karabiberi) düdüklü tencereye koyun.
  • 1 su bardağından biraz daha az sıcak suyu da ilave edip et sotenizi pişmeye bırakın.
  • Bu esnada patlıcanları tuzlu sudan alıp bol su ile duruladıktan sonra iyice kurulayın.
  • Kızartma tencerenize kızartma yağınızı koyup kızdırdıktan sonra patlıcanların her yerini kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını emdirin. Ilımaya bırakın.
  • Pişen et soteden kaşık ile alıp kızarttığınız patlıcanların içlerini doldurun.
  • Üstlerine kaşar peynir dilimleri ya da rendelenmiş kaşar peyniri koyup 175 derece fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin.


Afiyet olsun…

Reklamlar
Bu yazı Ana Yemekler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

10 Responses to >PATLICAN İÇİNDE ET SOTE

  1. >Tümayım ellerine sağlık harika görünüyor.Lezzetli olduğunada eminim

  2. Benhurum dedi ki:

    >Amanda aman kuzum neler de yaparmış;) ellerine sağlık ne güzel olmuş bu mamalar, besle kızımızı besle de büyüsün anneciği;)

  3. Zeynep dedi ki:

    >oy oy oyy tam benlik bir lezzet hazırlamışsın…bende senin gibi patlıcan aşığıyım.ellerine sağlık canım benimöptüm sizi:))))

  4. Fuat Gencal dedi ki:

    >Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize,emeğinize sağlık.Saygılar.

  5. >nefissssss.ellerine sağlık Tümayım.Patlıcandan asla vazgecmem :)sen devam et patlıcanlı tarıflere:))sevgiler

  6. >Muhteşem olmuş,saksı kebabını andırıyo,patlıcanın her türlüsü güzeldir zaten.Ellerine sağlık..

  7. annemineli dedi ki:

    >Ayyy…çok güzel ve değişik olmuş,ellerine sağlık,sevgiler..Öptüm…..

  8. KUZEYİN KIZI dedi ki:

    >Canım benim ellerine sağlık. Nasl canım çekti:))Süper görünüyor bende deniycem.çook öpüyorum.

  9. >tatil bitti döndüm kürkçü dükkanına:((((yokluğumda harika şeyler yapmışsın bende patlıcanı çok severim ellerine sağlık canım

  10. >Bu yaz blog dünyasından epeyce ayrı kaldım. Uzun zamandır en sevdiğim blogları da gezmiyordum. Senin bloğunda da neler kaçırmışım meğer..Hemen sayfamdaki bakmadan geçmediklerime koyuyorum seni. Tarzını çok beğendiğim bir bloğun var. Sevgiler..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s