>GİRİT KABAĞI DOLMASI

>

Herkese yağmurlu bir İstanbul sabahından kocaman merhaba:) Haftanın son çalışma günü. Artık dinlenme zamanı diycem ama benim haftasonlarım haftaiçinden daha yoğun geçiyor:) Bu haftasonu da yine 7 deliğe 8 çomak sokmaya çalışarak geçecek:) Uzun zamandır yapmak istediğim bir yemekle haftasonuna girmek istedim. Bu dolmayı da ilk canım arkadaşım Mineciğimde görmüştüm. Ama ben içini normal kabak dolması şeklinde yaptım. Eşim kesinlikle diğer kabaktan daha lezzetli buldu. Akşam vakti yapıp fotoğraflamaya çalıştığım için resimler pek tatmin etmedi beni ama ilerleyen zamanlarda yeniden yapınca yenileyeceğim. Şimdiden herkese iyi haftasonları…

Malzemeler;

  • 6-7 adet girit kabağı
  • 100 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (1 yemek kaşığı suyunda kullanılacak)
  • 2 adet domates (üstü için)
  • 7-8 dal dereotu
  • 2 yemek kaşığı Riviera zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber


Yapılışı;

  • Karıştırma kabınızın içine rendelenmiş soğanı, kıymayı, ince kıyılmış dereotunu, 1 yemek kaşığı domates salçasını, yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun.
  • Kabaklarınızı yıkayıp dışlarını alacalı soyun ve içlerini kabak oyacağı ile dikkatlice oyun.
  • İç harcınızı kabakların içine doldurup tencereye dizin.
  • Üstlerine domates kabuklarını kapatın.
  • Kalan 1 yemek kaşığı domates salçanızı bir miktar sıcak su ile eritip kabakların yarısına kadar su gelecek şekilde sıcak su ilave edin.
  • Yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Yoğurt ile servis yapın.

Afiyet olsun…
Reklamlar
Bu yazı Ana Yemekler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

20 Responses to >GİRİT KABAĞI DOLMASI

  1. >Canım Benim beğenmenize çok sevindim afiyetler olsun herkese bebişede yarasın kendine dikkat et çok öpüyorum sevgiler….

  2. >Tümaycım seninki de kabak kraliçesi Mineminki kadar lezzetli görünüyor.. sevgiler..

  3. >Şimdi İstanbul'da olmak vardı,yağmurda gezmek vardı caddelerinde..İmrendim sana,aylardır hasret kaldık yağmura..Çıkar tadını 🙂 Kabaklar da harika,ellerine sağlık..

  4. Özge B. dedi ki:

    >Yağmur sabah ile yetinseydü keşke Tümay! tepemizde gök inliyor, dolular yağıyor… Akşam gibi:) Harika olmuş dolmalar! Ellerine sağlık!

  5. DATLIM dedi ki:

    >Elinize sağlık kabağı sevmem ama girit kabağı eşim ve benim sevdiğim bir yemek oldu tavuk kıymasıyla yapıyorum bende tarifi blogumda var :)banada beklerim

  6. Saglıklımutfak dedi ki:

    >Eline sağlık. gerçekte diğer kabaktan daha lezzetli. görüşürüz

  7. >Tümay'ım afiyet olsun. Girit kabaklarının albenisi de başka canım.

  8. Sevil dedi ki:

    >fıstığım ellerine sağlık bayıldım bu arda kız o domates kabukları nasıl öyle salam gibi durmuş :))bu arada seni bir gün mutlaka ama mutlaka soframda agırlamak isterim bende kim yiyecek hazırladıkları diye düşünmekten kurtarırsın :))

  9. umutluhayat dedi ki:

    >ellerine sağlık tümaycım.çok güzel görünüyor.bende girrit kabağını bir türlü deneyemedim.

  10. Benhurum dedi ki:

    >Afiyetler olsun Simayıma, Tümayıma ve sevgili eşine. Selam olsun hepinize;) Haftasonu işlerin su gibi aksın kolay gelsin tatlımmm;) Tatlı h.sonları…

  11. >ellerine sağlık güzelimm:))biz lezzetini tahmin etmekle yetiniyor ama güzelliği konusunda hiç şüphe etmiyoruz:)mutlu haftasonları dilerim:)

  12. lezzet sefasi dedi ki:

    >Ellerine saglik canim. Ne tatli gorunuyorlar Tombik tombik , tipki ben :DSevgiler,Sefa

  13. Fuat Gencal dedi ki:

    >Ellerinize, emeğinize sağlık. çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Saygılarımla.

  14. evatolyesi dedi ki:

    >Bende ramazanda misafirlerim için yapmıştım gerçektende kabağın farklı bir lezzeti var. Ellerinize sağlıkSevgilerimle:)

  15. yemekbiraşk dedi ki:

    >canım bayılırım hele dolmanın suyuna… sadece suyuna ekmek banıp doyarım o denliellerine sağlıksevgiler..

  16. PEPELA'S GARDEN dedi ki:

    >Ellerine sağlık Tümay'cığım:)Afiyet,bal,şeker olsun sizlere.Sevgi ve selam ile

  17. çeşnici Handan dedi ki:

    >Tümaycığım çok güzel olmuş ellerine sağlık canım. Bebişe de afiyetler olsun.

  18. Zeynep dedi ki:

    >ohh afiyet bal olsun size canımmmmellerine kollarına sağlıkçok çok kocaman öpüyorum

  19. >ellerine sağlık tümaycım.. sevgiler..

  20. NarincE dedi ki:

    >Kabak kraliçemiz yapmıştı evet,yapanların başı dişi ağrımasın, yiyenlere yarasın, şifa olsun!

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s