>ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK

>

Herkese hayırlı cumalar. Sabah inanılmaz yoğun bir trafikle geldiğim işime inanın hala adapte olabilmiş değilim yani. Resmen bu trafik bütün enerjisini alıyor insanın. Tüm arabaların en azından otomatik vites olmasını talep ediyorum İstnabul’da. Sol bacağım koptu diyebilirim:) Neyse bu konuyu çok uzatmadan börek tarifime geçmek istiyorum. Bu börek benim hayatımda yediğim en hafif böreklerden biridir. Daha önce eşimin ailesini aldığım kahvaltı sofrasında kayınvalidem yapıp getirmişti. O’na da anneanneden mirastır:) Harika yapar. Çok lezzetli, bol malzemeli ve hafif bir börek olur. Hele de ıspanağa tekrar merhaba demişken bence denemeye değer:) Herkese şimdiden iyi haftasonları…
Malzemeler;
  • 5 adet yufka
  • 750 gram ıspanak
  • 300-400 gram az tuzlu beyaz peynir
  • 1 adet ufak kuru soğan (yarım bile olur)
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane (Nane tadını daha fazla almak istiyorsanız miktarını arttırabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
Yufkaları ıslatmak için;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çimdik tuz
En üstüne sürmek için;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çimdik tuz
Yapılışı;
  • Ispanakları iyice yıkadıktan sonra köklerini kesip yemeklik ayırın. Yapraklarını ince ince doğrayın.
  • İçine çok az soğan doğrayın. (Sulanmaması için rendelemeyin elde ufak ufak doğrayın)
  • İçine beyaz peyniri ufalayın.
  • Kuru naneyi ve sıvıyağı ekleyin.
  • Koyduğunuz peynirin tuzuna göre, tuzu az gelirse tuz ekleyin ve bu iç harıcınızı iyice karıştırın.
  • Fırın tepsisini yağlayıp ilk yufkayı kenarlarından taşacak şekilde serin.
  • Yufkaları ıslatmak için gerekli malzemeleri karıştırıp ilk yufkanın üzerine fırça ile sürün.
  • İkinci yufkayı masaya serip tekrar üzerini ıslatın.
  • Üzerine iç harcınızdan yayın.
  • Sadece karşılıklı iki kenarını ortaya gelecek şekilde katlayın.
  • Katladığınız bir yarımı, katladığınız diğer yarımın üzerine katlayın yani bir yarım ay şeklinde olsun yufkanız.
  • Katladığınız bu yufkayı uçların bizerek tepsinin ortasına koyun. Zaten tepsinin hemen hemen tamamını kaplıyor.
  • Diğer tüm yufkaları da aynı şekilde yapıp tepsiye yerleştirin.
  • Son olarak ilk yufkanızdan taşan kenarları tepsinize kapatıp üstüne sürmek için hazırladığınız karışımı sürün. (Yufkaları ıslattığınız karışımdan arttıysa içine sadece yoğurt ve yumurta ekleyerek de üstüne sürebilirsiniz).
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun…
Reklamlar
Bu yazı Hamurişleri, Mezeler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

22 Responses to >ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK

  1. yemekbiraşk dedi ki:

    >istanbul aşığıyım tam anlamıyla… evet o trafiği insanı bezdiriyor..ıspanaklı böreği bende severim eline sağlık canım..

  2. derya dedi ki:

    >Canım ellerine sağlık ıspanak ve peynir ikilisine bayılırım:))Bir dilim aldım öpüyorum.

  3. >Ispanaklı böreği çok severim.Kayınvalidenin ellerine sağlık.nefis görünüyor.sevgiler.İyi hafta sonları.

  4. Asuman'la dedi ki:

    >Ellerine sağlık ıspanakla yapılan börekler daha bi lezizi oluyo patates ve peynir gibi kurumadığı içinmidir bilmem pek severim sevgiler..

  5. >Önce iç malzemesine baktım ıspanak pişirilmiyor annemde pişirmeden yapar vitaminide gitmiyor yapılışıda çok hoş malzeme süper. Bu prenses çok iyi besleniyor inan merak içindeyim nasıl bir şey olacak diye ellerine sağlık Tümaycığım çok öpüyorum sevgiler Müge ile benden….

  6. >İzmiri çok sevmem için bir başka önemli sebep daha canım:)Trafik insanın ömrünü yiyor resmen…Ispanağım var. Bu haftasonu bende yapacağım canım. Ama hiç nane eklememiştim. Merak ettim doğrusuEllerine sağlık canımsevgiler

  7. >Ellerinize sğalık Tümayım…Nefis görünüyor.annemde ıspanağı pişirmeden koyar ama ben hiç cesaret edemem.Görüntü muaazzam miss gibi

  8. lezzet sarayı dedi ki:

    >tümaycım ellerine sağlık çok harika olmuş.

  9. >çok severim bu ikiliyi hele birde izmir tulumla yapacaksın allaahhh:)))hemde bizim kuzinede hihihihihii:))börek harika Tümaycığımm..istanbul harika bir şehir.. trafiği dikeni diyelim:))

  10. Fuat Gencal dedi ki:

    >Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel, çok leziz ve iştah açıcı olmuş.Saygılar.

  11. Bayram Kombesi dedi ki:

    >O trafik derdi burdada inanilmaz ama trafik kurallari Turkiyee' ye gore cok daha siki oldugu icin en azindan daha rahat. Ispanakli borek cok guzel gorunuyor, ellerine saglik.

  12. İnci Yemek dedi ki:

    >Tümayım senin hala araba kullanıyor olmandan çok korkuyorum tatlım)):aman sana zarar gelmesinhele bu aşamada ,kendine çok dikkat etmelisin istanbuldaki trafikte sokağın kuralları var biliyorsun çok dikkat lütfen..Börek muhteşem hem de ıspanaklı bayılırım,fakat ıspanak, peynir soğan ve nane bu lezzetler bir arada hiç yemedim denemek isterim senin tarifinle:)ellerinize sağlık canım.çok öpüyorum.mutlu hafta sonları..

  13. evatolyesi dedi ki:

    >Tatlıdan çok tuzlu şeyleri çok severim nefis görünüyor olsada yesem:)Sevgilerimle

  14. lezzet sefasi dedi ki:

    >Harika olmus kayinvalidenin ellerine saglikSevgilerSefa

  15. >ellerine sağlık.. ıspanaklı böreğe kim hayır diyebilir 🙂

  16. >sevgili tümay nasıl leziz görünüyor anlatamam.ellerine sağlık..sevgiler arkadaşım

  17. Sevil dedi ki:

    >ah kıyamam sana ben canım benim bencede hepsi otomatik vites olmalı kısmet olursa bende istiyorum araba ama otomatik vites hehehecanım börek süper bayıldım bayıldım mis kokusu bana kadar geldi afiyet bal olsun

  18. Benhurum dedi ki:

    >Tümay-Simay'ım;) öncelikle sizlere aifyet şeker olsun. Kayınvalideciğinin de ellerine sağlık, bende zaman zaman çiğden yaparım çok da faydalıdır fakat nane hiç denemedim doğrusu, deneyeceğim;)Kocaman öpüyorum canımm…

  19. >Tümaycığım blogta bir değişiklik var galiba:))))Yeni temanda mayalı tarif bekliyorum çok öpüyoruz Müge ile sevgiler…

  20. çeşnici Handan dedi ki:

    >Tümaycığım tarifin çok hoşuma gitti mutlaka deneyeceğim çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık canım. Kendine dikkat et sevgiler.

  21. dokuzuncubulut dedi ki:

    >Ben de sizin tarifiniz gibi yaparım, gerçekten çok hafif ve lezzetli olur. Ellerinize sağlık.

  22. >çok severimellerine sağlık canımcım

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s