>YEŞİL MERCİMEKLİ SEBZELİ BULGUR PİLAVI

>

Günaydın günaydın günaydııın:) İzine ayrılmam yaklaştı ya işlerim arttıkça arttı yani:) Artık iyi mi kötü mü bilemedim:) Bugün bol vitaminli bir tarif vermek istedim. Normal pirinç pilavından daha sık yaparım bulgur pilavını. Biz çok beğendik hızlıca da tükettik:) Bu pilavı isterseniz pirinçten de yapabilirsiniz. O şekilde de çok lezzetli olacağı kesin. Tavsiye ederim…

Malzemeler;

  • 1 kahve fincanı yeşil mercimek
  • 1 adet ufak kavanoz garnitür
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı;

  • Yeşil mercimeği yıkayıp üzerine geçecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Zeytinyağı koydunuz tencerenize, yıkadığınız bulgurları ilave edip birkaç dakika kavurun.
  • Üzerine haşlanmış mercimeği, garnitürleri, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilavınız suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp bir kağıt havlu koyun ve 10 dakika kadar demlenmesini sağlayın.
  • Demlendikten sonra tahta kaşıkla karıştıp harmanlayın.
  • Sıcak servis yapın.


Afiyet olsun…

Reklamlar
Bu yazı Ana Yemekler, Pilavlar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

15 Responses to >YEŞİL MERCİMEKLİ SEBZELİ BULGUR PİLAVI

  1. >mercimekli bulgur pilavı hayır denilmeyen durdurulamayan bir lezzet! "1 kaşık daha alayım yeter"i 3 kez tekrarlatıyor bana bazen!

  2. derya dedi ki:

    >Canım öncelikle sayfan harika olmuşSanki Afet kokuyor:))Pilava gelinceenfes ellerine sağlık öpüyorum.

  3. umutluhayat dedi ki:

    >mercimekli bulgur pilavını bir başka severim.ellerine sğlık tümaycım.

  4. Fuat Gencal dedi ki:

    >Ellerinize sağlık, çok leziz, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.Saygılar.

  5. pelince dedi ki:

    >Tümaycım az kalmış izne ayrılmana,iyice dinlen .. Pilav nefis gözüküyor,afiyetler olsun..Sevgiler…

  6. Sevil dedi ki:

    >tümayım kıyamnam ben sana çok yorma kendini tatlım ellerine sağlık nefis olmuş pilavın şifa olsun sana canım bu arda temanda harika olmuş bitmemiş belli Bir afet kokusu alıyorum :))

  7. >Tümaycım ben de son zamanlarda bulguru daha sık yapar oldum. Hele ki seninki harika, ne güzel, bebiş gelince de bulguru eksik etme. süt için inanılmaz iyi bir gıda

  8. >canımm canımm canıımmmm:))sana bol bol yarasın hu pilav ellerine sağlık:))öpüyorum kocaamaaann:))

  9. >Tümayı tontinim ellerine sağlık yollasana banada bir tabak 🙂

  10. yemekbiraşk dedi ki:

    >tümaycım harika pilavın eline sağlıksevgiler

  11. evatolyesi dedi ki:

    >Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor:)

  12. Yemekbahane dedi ki:

    >Canım demek vakit geliyor, sağlıkla inşallah diyelim. Pilavın çok lezziz duruyor. Ellerine sağlık.Sevgiler,Müge

  13. lezzet sarayı dedi ki:

    >çok güzel olmuş tane tane ellerine sağlık.

  14. >pilav harika.. hem bulgur hem mercimek var ne faydalı.. ellerine sağlık..

  15. çeşnici Handan dedi ki:

    >Bulgura ne katılsa yakışıyor değil mi? Pilavın harika olmuş ellerine sağlık canım.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s