>ELMALI TARÇINLI MUHALLEBİ

>

Herkese hayırlı cumalar… Bugün izinim ilk günü:) Gerçi şu saate kadar pek bilgisayar başından ayrılmadım. İş mailleri telefonları derken:) Ama iki arada bir derece bir tepsi poğaça bir tepsi de kurabiye attım fırına ki umarım iyi olurlar da ilerleyen günlerde yayınlarım. Bütün evi mis gibi bir koku sardı şimdiden:) Bugün için de kafamdan doğaçlama hazırladığım bir tatlı tarifimi vermek istedim. Muhallebisinin tarifi daha önce yayınladığım Muhallebili Rulo tarifinden. Her zamanki gibi yine pratik yine lezzetli:) İyi hafta sonları…

Malzemeler;

Muhallebi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 125 gram margarin
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • 7-8 adet sert yeşil elma
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • Bolca irice çekilmiş ceviz

Üstü için;

  • Toz Antep fıstığı

Yapılışı;

  • Muhallebiyi hazırlamak için önce tencereye süt, un ve toz şekeri koyup mikserin yüksek deviri ile çırpın.
  • Üzerine vanilyayı ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Katılaşıp kaynamaya başlayınca margarini ilave edip birkaç dakika daha kaynatın ve hemen ocaktan alın.
  • Henüz sıcakken mikser ile 4-5 dakika daha çırpıp pürüzsüz hale getirinceye kadar çırpın.
  • Ilınması için bir kenara alın. Ara ara karıştırın ki üstü kabuk tutmasın.
  • Elmaları soyup genişçe bir tavaya rendeleyin.
  • Orta ateşte rengi değişene kadar kavurun.
  • Üzerine tarçını ilave edip bir kaç dakika daha kavurun.
  • Ocağın altını kapatıp cevizleri ekleyin ve karıştırın.
  • Servis yapacağınız kaselerinize, önce muhallebiyi, sonra elmalı karışımınızı, sonra üzerine tekrar muhallebiyi dökün.
  • Üzerine toz antep fıstığı serperek servis yapın.

Afiyet olsun…
Reklamlar
Bu yazı Tatlılar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

19 Responses to >ELMALI TARÇINLI MUHALLEBİ

  1. Sevil dedi ki:

    >kız sen pazartesi çıkmıcakmıydın izne :))oh oh poğaqçalar kurabiyeler yaptın yicen hemde bensiz bak şimdi oldumu kız olmu söyle (şarkı sözü gibi oldu hehehe )canım benim afiyet bal olsun simayıma sana şifa olsun tatlın ise süper ötesi hımmm nefis olsada yesem dedim 🙂

  2. >Tümaycımm çok lezzetli görünüyor ellerine sağlıkMutlu Hafta Sonları…

  3. >Canım ellerine sağlık…Artık evdeyken sen bize ne mantılar ne börekler açarsın:)öpüyorum çok

  4. Saglıklımutfak dedi ki:

    >şİMDİ YEMEKTEN GELDİM. OLSA NASIL İYİ GİDERDİİ. NAM NAM ELİNE SAĞLIK:)

  5. sevda deniz dedi ki:

    >ellerinize sağlık.muhallebi tarifi yalancı tavuk göğsü sanırım yada ben oyle aldım.bende sadece vanılya çırpılırken katılıyor.ama elmalı olması çok güzel olmuş.mutlaka deneyecem.sevgiler.

  6. yemekbiraşk dedi ki:

    >tümaycım enfes olmuş eline sağlık canımsevgiler..

  7. PAPATYA PRENSES dedi ki:

    >Ohh misler gibi hamur işi kokan eve bayılırım:)Muhallebi de enfes görünüyor,ellerine sağlık canım..

  8. >yaşasın artık izin zamanı! geri sayım başlasın:) Ellerine sağlık hamarat anne:)

  9. Filiz dedi ki:

    >Tümaycım iznin hayırlı olsun canım,heyecanlı bekleyiş tüm hızıyla devam ediyor desene:)bu rahat günlerin tadını çıkar derim tatlım,bebiş gelince bizi unutma ama:Dmuhallebi harika görünüyor,kırmızı elmadan olmaz mı ki?evde çok var,değerlendirmiş olurdum ne güzel…sevgiler

  10. Fuat Gencal dedi ki:

    >Hayırlı günler, çok leziz çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.Saygılar.

  11. derya dedi ki:

    >Canım benim dinlen tabii doğumun yakon.maşallah insan hamarat olunca birkaç içi bir anda yapıveriyor.Muhallebi enfes ellerine sağlık öpüyorum.

  12. Gizemli Tatlar dedi ki:

    >sunum çok hoş olmuş, eminim lezzeti de öyledir.sevgiler.

  13. Pastane'den dedi ki:

    >çok şık bir sunum olmuş görüntüsünden lezzetli olduğu belli oluyorellerine sağlık

  14. Seda Yazıcı dedi ki:

    >Tümaycım ellerine sağlık canım ,çok çok güzel olmuş 🙂

  15. >elma ve tarcin tadini damagimda hissedebiliyorumellerinize saglik cok guzel gorunuyor

  16. çeşnici Handan dedi ki:

    >Tümaycığım gözün aydın izne çıktın artık pekçok harika tarifi daha fazla göreceğiz desene. Elmalı muhallebiye bayılırım ben de kırmızı elmadan yaptım yayınlanmak için sırasını bekliyor. Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık Simaycığıma yarasın. Sevgiler.

  17. evatolyesi dedi ki:

    >Elmalı muhallebiyi ben de çok yaparım hafif ve meyveli olduğu için tercih ediyorum gerçektende güzel oluyor ellerinize sağlık diğer tariflerinizede bekliyoruz afiyet olsunSevgiler:)

  18. dokuzuncubulut dedi ki:

    >Doğaçlama hazırlanan tarifler çok daha lezzetli olur. Bu da zaten fotoğrafından belli oluyor. Çok beğendim ellerinize sağlık Tümay Hanım.

  19. meltem beker dedi ki:

    >Canım o güzel kokuyu tahmin edebiliyorum ellerine emeğine sağlık:)kucak dolusu sevgiler..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s