>UN HELVASI

>

Bugün çok yoğun bir gün yaşadım arkadaşlar. O yüzden de sizlere merhaba demekte biraz geciktim:) Önce sabahtan kızımı doktora götürdük. Şükür herşey yolunda:) Gitmesi gelmesi öğleden sonrayı buldu. Yarın misafirim var. Gelir gelmez kızımı uyutup attım kendimi mutfağa. Hemen bir zeytinyağlı biber dolması, kakaolu ıslak kek, pırasalı börek, etimek tatlısı ve havuç salatası yaptım. Yarın belki birşeyler daha eklerim. Bir yandan da canım arkadaşım Özge‘ciğimin sevimli oğlu Can dünyaya geldi. Onun da heyecanı derken bu saat oldu:) Bu arada haftasonu canımcım Sevil‘deki çay toplantımızdan sonra hamur işi görmek istemiyorum diyordum ama yok yok benim ruhumda var bu iş. Yapamıyorum mutfaksız. Ben sabahtan akşama kadar mutfakta yemek yapayım. Dünyanın en mutlu insanı olurum:) Neyse gelelim tarifimize. Basit ama lezzetli bir tatlıdır un helvası. Ben iki renkli yaptım. Bol cevizli:) Keserken dağıldığı için fotoğraflamak zor oldu ama keşke tadını size ulaştırmak mümkün olsaydı…

Malzemeler;

  • 1 paket margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • İrice çekilmiş ceviz

Yapılışı;

  • Öncelikle margarini eritip unu ilave edin.
  • Pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun.
  • Bu karışımdan 3 yemek kaşığı ayırın.
  • Kalan karışımı esmerleşinceye kadar kavurmaya devam edin.
  • Bu arada ayrı bir tencerede 2,5 su bardağı suda 1,5 su bardağı toz şekerinizi kaynatın.
  • Bir bardak ayırın ve bu ayırdığınız şerbeti daha önce ayırdığınız 3 yemek kaşığı helvaya katın.
  • İçine bolca irice çekilmiş ceviz ilave edin.
  • Kalan şerbeti ve cevizleri de esmerleştirdiğiniz helvanıza ekleyin.
  • İki renk elde etmiş olacaksınız. Servis yapacağınız kaba yerleştirip dilediğinizce süsleyin.

Afiyet olsun…

Reklamlar
Bu yazı Tatlılar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

21 Responses to >UN HELVASI

  1. derya dedi ki:

    >Canım kardeşim ellerine sağlık helvan süper görünüyor öpüyorum.

  2. sevda dedi ki:

    >süper bir helva olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

  3. Kendimce dedi ki:

    >Tümaycım maaşallah daha ne olsun bir sürü şey yapmışsın ellerine sağlık Simayı öp benim için

  4. lezzet sarayı dedi ki:

    >Tümaycım maşallah yazını okuduktan sonra keşke bende yarın Tümayın misafiri olsam dedim.emeklerine sağlık canım küçük çocukla yapması zor işler bunlar.helvan da harika olmuş.hiç iki renkli denememiştim.ellerine sağlık.

  5. Seda Yazıcı dedi ki:

    >Tümaycım ellerine sağlık ,tadını görüntüsü söylüyor zaten canım ,mis gibide kokmuştur oh oh 🙂

  6. umutluhayat dedi ki:

    >tümaycım sana kocaman bir maşallah gönderiyorum.minicik bebişle bu kadar çeşidi nasılda yapıvermişsin.ellerine sağlık.ayrıca bu helva da gözüm kaldı.enfes görünüyor.sevgiler,küçük hanıma ve sana.

  7. yemekbiraşk dedi ki:

    >tümaycım o lezzet bize kadar geliyor okadar belliki:) eline sağlık canım..

  8. Özgen dedi ki:

    >Ellerine sağlık canım pek güzel olmuş iki renkli olması da harika bir fikir sevgiler…

  9. Saglıklımutfak dedi ki:

    >Vallahi bravo sana:) ellerine sağlık ne diyeyim:) öperim

  10. HayatCafe dedi ki:

    >Un helvasını çok severim. Çok güzel görünüyor.Gece yarısı bitirdi beniEllerine sağlıkSevgiler.

  11. BETÜLCE dedi ki:

    >Ellerine sağlık helva harika görünüyor,çokda severim un helvasını annemde çok güzel yapar.

  12. nazlı dedi ki:

    >un helvası, irmik ve türevlerini pek severim walla..ben aslında sütle yapıyorum un helvasını suyla hiç denemedim. Oldukça güzel görünüyor. Helva demişken pakuk diye bir helva var dağıstan helvası var mutlaka denemelisiniz. Bizim dağıstan akrabalar nedeniyle annem iyice alışmıştı yapmaya süper bişey tarifinide internette bu adreste buldum. eminim cok güzel yaparsınız siz http://dagistanyemekleri.blogspot.com/2009/09/pakuk.html

  13. Limonlu Kek dedi ki:

    >Tümay bu ne güzel görüntüdür böyle bittim bittim ufff 🙂

  14. Pastane'den dedi ki:

    >maşallah sana Tümay ben mutfakta olmayı seviyorum diyordum ama sen daha çok seviyorsun:))un helvasına bayılırım iki renkli olarak denememiştim ellerine sağlık arkadaşım

  15. >keserken dağılmış ya, hiç dert etme o tadını da kıvamını da bir güzel ifade etmiş bence! tahmin ettim ne müthiş olmuştur – çok severim – gecenin bir saati canımız çekip de pişirdiğimizi bile bilirim! ellerine sağlık!

  16. Zeynep dedi ki:

    >becerikli hatunsun valla canım,ellerine kollarına sağlık.un helvasını da nasıl severim varya…keşke gerçekten accuk tadına bakabilseydim şimdi:)çok öpüyorum canım çoook

  17. >tatlımm maşaAllaaaahh:))bana da bir servis aç bende geliyorum bilesinn:))ne şanslı misafirlerin var kıskandım -.- ellerine sağlık bitanem un helvasını da canım istedi istedi durdu şimdi:)

  18. >Maşallah maşallah… neler yapmışsın öle.. aynen bende benide bi mutfağa bıraksınlar kalırım günlerce :)) ellerine sağlık tümayım..

  19. çeşnici Handan dedi ki:

    >Tümaycığım döktürmüşsün yine neler yapmışsın öyle canım. Helva süper olmuş ellerine sağlık canım afiyet şeker olsun.

  20. dokuzuncubulut dedi ki:

    >Tümay'cığım şimdiye kadar gördüğüm en güzel un helvası olmuş. Hiç denemedim ama, o kadar güzel ve lezzetli görünüyor ki hemen deneyeceğim, ellerine sağlık arkadaşım.Minik kızını da bir kerecik öp benim için:))

  21. >harika gözüküyor, geldiğimde yaparsın artık banada :))

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s