>BEĞENDİLİ SANDAL SEFASI

>

Tamamen mutfağa girince içimden geldiğince yaptığım bir yemek oldu. Ama sonucu beğendim. Özellikle lezzetini! Kesinlikle bir yemeğe lezzet katan unsurların kullanılan baharatlar ve ek detaylar olduğu kanısındayım. Bu konuda da Kotanyı firmasına çok teşekkür ederim. Düzenlemiş olduğu yarışmaya aşağıdaki tarifimle katıldım. http://www.kotanyisofrasi.com/ adresinden oylarınızı bekliyorum:)

Yemekleri yaparken vakit kaybetmemek için bana gönderdikleri ürünler dışında, çıkıp kendim de lazım olanları satın aldım. Çünkü kargo da birtakım aksaklıklar yaşanıyordu. Riske atmak istemedim.
Malzemeler; (2 kişi için)
Sandal için;

  • 1 adet yufka
  • Alüminyum folyo

Beğendi için;

  • 4 adet kemer patlıcan
  • Süt (Patlıcanlar kararmasın diye ıslatmak için birkaç kaşık kadar)
Beşamel sos için;

  • 40 gram tereyağı
  • 2 çorba kaşığı dolusu un (40 gram)
  • 2 su bardağı süt
  • Kotanyı değirmen deniz tuzu
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Et için;
  • 300 gram sotelik et
  • 2 adet kabak (soyulmuş ve ufak ufak doğranmış)
  • 3 adet sivri biber (ufak ufak doğranmış)
  • 1 kase mantar (yıkanmış, ikiye bölünmüş)
  • Yarım demet maydanoz (ince ince kıyılmış)
  • 2 adet domates (soyulmuş, küp küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kotanyı değirmen renkli biber taneleri
  • Kotanyı değirmen deniz tuzu
  • Kotanyı sarımsak tozu (1 çay kaşığı)
  • Kotanyı değirmen chili biberi
  • Kotanyı kekik (bolca)
  • Kotanyı biberiye (1 tatlı kaşığı)
Üstü için;
  • 4-5 adet çeri domates
Yapılışı;
  • Patlıcanları yıkayıp birkaç yerinden çatalla delin.
  • Beğendiyi hazırlamak için közleme tepsisine patlıcanları dizin ve közleyin.
  • Közlenen patlıcanları düz bir zemine alıp ortasını kesip açın.
  • Bir tatlı kaşığı ve bir bıçak yardımı ile içini açıp birkaç damla süt damlatın. (Kararmaması için. Közlenmiş patlıcanı salata şeklinde kullanacaksanız, kararmaması için limon, yemeklik kullanacaksanız süt damlatmalısınız.)
  • Tatlı kaşık yardımı ile patlıcanı közlenmiş kabuklarından sıyırıp içini kesme tahtanızın üzerine çıkarın.
  • Tüm patlıcanlar için aynı işlemi uyguladıktan sonra iyice doğrayın. (Yine salata için kullanılacak közlenmiş patlıcanlar biraz daha irice doğranır. Yemeklik olanlar daha ufak olmalıdır.)
  • Patlıcanları bir kenara ayırıp beşamel sos için tereyağını tencereye alın.
  • Yağ eridikten sonra unu ilave edip kavurun.
  • Un kokusu gidene kadar kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyip ve sos kıvamına gelinceye kadar hızlıca durmadan karıştırın.
  • Tuzunu ilave edip hazırladığınız patlıcanları beşamel sosunuzun içine ekleyin.
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyip, içinde eriyene kadar karıştırın. (Aslında orjinal beğendi de rendelenmiş kaşar peyniri yoktur ama çok yaygın olarak da eklenebildiği için isteğe bağlı olarak bıraktım.)

  • Beğendimizi bir kenara alıp etimizi yapmaya başlayabiliriz. Bunun için en pratik yol düdüklü tencere kullanmak.
  • Et için yukarıda listelenmiş tüm malzemeyi düdüklü tencereye ekleyip (tüm baharatlar ile beraber) pişirin.

  • Sandallar için yufkanızı ikiye bölün.
  • Ben genişçe bir sandal yapmak istediğim için içi derin bir kayık tabak seçtim. Siz irili ufaklı da yapabilirsiniz.
  • Tabağın etrafını alüminyum folyo ile kaplayın.
  • Folyonun üstüne yufkanızı da kapatıp tabağı ters çevirin ve yufkayı tabaktan kurtarın. Kenarlarını kürdanla tutturun. Alüminyum folyo, yufkanızın istediğiniz şekilde kalmasını sağlar.
  • Bu şekilde hazırladığınız sandallarınızı 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  • Servis tabağınıza beğendinizi koyup üzerine pişen sandallarınızı yerleştirin.
  • Dikkatli bir şekilde içini et yemeğiniz ile doldurun.
  • Üstüne, önceden ikiye bölüp fırında közlediğiniz çeri domateslerinizi ekleyip servis yapın.

Afiyet olsun…

Bu yazı Ana Yemekler, Etkinlikler içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

20 Responses to >BEĞENDİLİ SANDAL SEFASI

  1. turkuaz dedi ki:

    >Merhaba,eline saglık nefis görünüyor eminim tadıda mükemmeldir.Oyumu kullamdım başarılar!!

  2. Yildiz dedi ki:

    >Tümaycımharika görünüyor canım.Ellerine fikrine sağlık onayladım canım.Böyle güzel yemeğe kim oy vermezki muhteşem görünüyor………

  3. Saglıklımutfak dedi ki:

    >Tümaycım ellerine sağlık çok şık ve leziz gözüküyor

  4. >Tümayım ellerine sağlık ne kadar şık görünüyor

  5. evatolyesi dedi ki:

    >Ne kadar değişik bir sunum. Ellerinize sağlık.Sevgiler:)

  6. >Tümay'ım,Bu ne güzelliktir böyle. Çok şık bir sunum, tadı da eminim güzel olmuştur. Emeğine sağlık, yarışmada başarılar dilerim canım.

  7. dokuzuncubulut dedi ki:

    >Benim oyumda bu tarife… sunumu çok güzel olmuş, eminim tadı daha da güzeldir. Başarılar dilerim.Ellerinize sağlık, sevgiler.

  8. çeşnici Handan dedi ki:

    >Tümaycığım, görüntü, sunum tek kelime ile harika. Ellerine sağlık canım yarışmada başarılar dilerim.

  9. >Tümaycığım nasılda uğraşmışsın eline sağlık afiyetler olsun sevgiler…Başarılar diliyorum

  10. Kendimce dedi ki:

    >Tümaycım ellerine sağlık başarılar dilerim

  11. bademcicegi.com dedi ki:

    >tümaycıgımm merhabalar canım:) nasılsın iyimisin gelemedim uzun zamandır ziyaretine malum tatil filan özlemişim valla:) sandal sefası harika görünüyor sunumu cok şık tadıda öyledir eminim ellerine emeginide saglık canım öpüyorum seni kocamannn:))

  12. >canımmm nefıs bır göruntu ve lezzet cıkmıs ortaya ellerıne sağlık ttalım.başarılar dılıyorum yarısmada:)sevgiler

  13. Cake Life Behiye dedi ki:

    >başarılar Tümaycım,,çok güzel gözüküyorbol şans 🙂

  14. ozlem dedi ki:

    >Waww..harika görünüyor ellerinize sağlık, Denemek isterim.Oyumu kullandım, Yarışma da başarılar size.Amerikadan sevgilerle, Özlem.

  15. >Tümaycığım sen ne yapmışsın öylee:)) süper görünüyorrrr.)Çok beğendim canımm.Ellerinde sağlık.Çookk öpüyorum canım.

  16. Burcu dedi ki:

    >tümay ellerine sağlık ne şık bir sunumu var, başarılar diliyorum

  17. >offf süper bişey olmuş bu tümaycım ellerin dert görmesin canımöptümalttaki lavaştada gözüm kalmadı desem yalan olur çok güzel olmuş

  18. >bu arada oyunuda aldın :)tıkladım sevgiler

  19. *Degisik Tatlar* dedi ki:

    >canım güzel yorumun için teşekkürler..Benimde kendimden sonra favori gördüğüm tarif seninkidir..Başarılar dilerim cnm

  20. >Muhteşem görünüyor..Tablo gibi.. Yarışmada başarılar dilerim,muhabbetle! 🙂

çeşnici Handan için bir cevap yazın Cevabı iptal et